KRONE / BRO / FASETTER /IMPLANTATER

Når skaden på en tann er så stor at reparering med fylling ikke vil gi tilstrekkelig styrke eller estetikk, må tannen ha en krone. Tannlegen sliper da bort noe tann for å gi plass til en ny kappe på tannen. Kronen ser ut som en tann og  fremstilles av en tanntekniker. Kronen limes på. Det krever to besøk hos tannlegen for å få en krone.

 BRO

Hvis du mangler tenner kan disse ofte erstattes ved hjelp av en bro. Flere tenner slipes da ned på samme måte som ved kroner, og en tanntekniker produserer en bro som limes på de nedslipte nabotennene. En bro tar to eller flere besøk hos tannlegen.

FASETTER/FASADER

Fasetter eller fasader er en vanlig form for estetisk tannbehandling. En fasett er et tynt skall laget av porselen. Misfargede tenner, ujevnheter eller en skadd tann kan endres på denne måten. Fasetter kan også benyttes dersom man ønsker å lukke eller forminske mellomrom mellom fortennene.

Fasetter og skallkroner kan benyttes for å forbedre estetikken og funksjonen til tennene dine. De fremstilles på samme måte som kroner, men det fjernes minimalt med tann. Dette gjør det til en vesentlig mer vevsbesparende behandlingsform enn vanlige kroner.

 IMPLANTATER

Tannimplantater brukes til erstatning av manglende tenner. De opereres inn i kjevebenet. Når benet har grodd rundt implantatene, blir selve tannerstatningen laget. Behandlingen er en prosess som strekker seg over flere tannlegebesøk og krever grundige forundersøkelser og nøye planlegging. Moderne implantatbehandling er sikker og trygg behandling med god prognose og holdbarhet.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon!

Back to blog